Taakse jäävää ja edessä odottavaa

Vuosi 2015 on jäänyt taakse. Ja vaikka edellisestä reissusta ei ole kuin puolitoista kuukautta, heräilee mielessä jo kysymys siitä mihinköhän sitä lähtisi seuraavaksi?

Viime vuonna reissuilin aika mukavasti. Vuosi vaihtui ja alkoi Tekapo -järven rannalla Uudessa-Seelannissa ja kyseessä oli myös reissun kylmin teltassa vietetty yö. Meikällä ei montaa kertaa öisin kylmä ollut vaikka lämpötila saattoi mennä öisin hyvinkin alas, mutta tuona yönä muistan itsekin tutisseeni aika tavalla. Mutta, eipä oikeastaan haitannut! Jäipähän siitäkin vuodenvaihteesta jotain kerrottavaa (niin kuin Uudesta-Seelannista en muuten loputtomiin jauhaisi).

Kuva täältä

Kolme viikkoa vuodenvaihteen jälkeen siirryin Uudesta-Seelannista Kaliforniaan aurinkoon (ja sateeseen). Jenkkien valloitus rajoittui suunnitelmista huolimatta pelkästään Los Angelesiin, mutta kaupunki ehti ainakin tulla erittäin tutuksi maaliskuun alkuun mennessä, jolloin edessä olikin paluu Suomeen.

Kesällä tein päivämatkan Tallinnaan (jokaisen suomalainen tietää varmasti mitä "päiväretkellä" Tallinnassa tehdään) sekä parin päivän reissun Tukholmaan.

Syksyllä kuitenkin tarve reissata jonnekin kauemmas, yksin ja kenestäkään riippumatta täysin omilla ehdoilla kasvoi aivan järjettömäksi. Poen alituista matkakuumetta, mutta tuo oli täysin omaa luokkaansa. Väännettyäni ja käännettyäni asiaa useamman viikon, tulin lopulta erittäin extemporella varanneeksi lennot Prahaan. Praha osoittautukin monesti mieluissamaksi kohteeksi mitä olin osannut odottaa ja on sellainen paikka, johon palaisin mielelläni uudelleen vaikkei tuolta reissulta mitään kovinkaan pakottavaa jäänyt näkemättä. Praha oli meiksille loistava esimerkki siitä, että joskus paikat joilta ei odota paljon saattavat osoittautua joksikin ainutlaatuiseksi! Totta kai reissulla oli myös syvällisempää painoarvoa minulle itselleni, mutta jätetään siitä aiheesta syvemmin läpätys sikseen.

Tekapolta, yksi ensimmäisimpiä ottamiani kuvia vuonna 2015

Jo marraskuussa tuli jälleen painettua kentälle ja suuntana oli sillä kertaa Lontoo. Lontoo tuli ehdottomasti tutummaksi mitä ensimmäisellä reissulla viisi vuotta sitten, mutta ainakin yhden käynnin Lontoo vielä ansaitsisi, koska Potter -studioilla en vieläkään päässyt käymään... Mutta, katsellaan.

Paljon reissuja siis taakse jääneellä vuodella ja olen erittäin varma, ettei tänä vuonna ole mahdollisuutta viettää aikaa yhtä paljon ulkomailla, meniväthän viime vuoden ensimmäiset kaksi kuukautta ja rapiat ilman vilaustakaan Suomesta! Eikä tällä hetkellä ole matkalippuja muuten kuin etäisenä haaveena, mutta... Suunnitelmia tai ainakin haaveiluja on jo herännyt! Seuraavaksi listaan tämän hetken "kuumimmat" pohdintani, jotka kaikki tuskin toteutuvat, jos yksikään. Mutta, vuoden 2016 lopussa on sitten mukavaa katsastaa, miten tämän listan kanssa oikeastaan kävi!

Kuva täältä

1. Gdansk, Puola
Olen Turun kasvatteja, joten kaupungissa asuu paljon sukulaisia, tuttavia ja kavereita. Turkulaisten yleisin matkakohde onkin jo muutaman vuoden ollut Gdansk, sillä se on niitä harvoja paikkoja jonne Turusta pääsee suoralla lennolla ja millaiseen hintaan! Halvimmillaan yhdensuuntainen lento on nimittäin vajaat 10 euroa, joka ei tosin sisällä kuin pienen käsimatkatavaran, mutta eipä isompi käsiveska / matkalaukku tuossa hinnassa paljoa tunnu jos on syytä olettaa, etteivät kaikki kamat (varsinkin paluumatkaa ajatellen) sovi pieneen reppuun / laukkuun. Tarkempaa ajankohtaa en ole vielä ajatellut, mutta ehkä keväällä tai syksyllä, koska kesällä varmasti on matkustajia enemmän ja matkatkin saattavat olla kalliimpia... Äiti jo ehdotteli, että olisimme lähteneet jo tässä kuussa, mutta ehdotus tuli vähän myöhässä eikä tämä kuu mitenkään sovi minulle, joten eipä sitten... Mutta ehtiihän tuota.

2. Lissabon ja Porto (+ muita?), Portugali
Lissabon on kohde, joka tällä hetkellä vetää puoleensa eniten Euroopassa. Suunnitellessani syyskuun reissuani mietin myös Lissabonia, mutta se jäi vähän sille tielleen kun aloin ahneeksi ja ajattelin, että samalla reissulla olisi kivaa nähdä hieman enemmänkin Portugalia ja käydä ainakin Portossa. Tänään eksyin lukemaan tätä artikkelia ja innostus heräili uudelleen, mutta... Katsellaan tätäkin.

Kuva täältä

3. Taipei, Taiwan
Eräs kaverini matkusti Taiwaniin viime vuonna ja eräs tuttuni on viettänyt siellä aikaa jo pidempään, joten oli vain ajan kysymys milloin meiksikin alkaisi pihistä innosta matkustaa kyseiselle saarelle. Olen itse jo ajatellut, että viettäisin ensi joulun jossain muualla kuin Suomessa ja vietettyäni nyt joulun porukoiden kanssa tuli tämä puheeksi ja selvisi myös, että heillä on alustavasti vähän samat suunnitelmat. Jos porukoiden kanssa lähtee, pitää määränpäätä vielä miettiä ja luultavasti edessä on vielä monet kädenväännöt ennen kuin saadaan kaikkia miellyttäviä tuloksia, mutta omasta mielestäni Taipei voisi olla tässä kohtaa ihan varteenotettava vaihtoehto. Mikään ei tietenkään ole vielä varmaa, mutta melko ei-jouluihmisenä olisi ihan mukavaa päästä jonnekin, missä juhlalla ei olisi niin paljon painoarvoa. Eipähän tarvitsi pilata muidenkaan iloa vaan saisivat kaikki muut viettää joulunsa rauhassa, hehhe.

Älkää toki luulko, että olisin muuttunut vähemmän ahneeksi, olen vain jättänyt suunnitelmiini niinsanotun 'yllätysvaran'. Eräs kaverinikin on lähdössä Britteihin vaihtoon muutamaksi kuukaudeksi, joten sielläkin olisi huikeaa päästä käymään ja toki on satamiljoona muuta haavetta siinä päällä, mutta nuo ovat sellaisia joista tälla hetkellä uskalla hieman suuremmalla varmuudella haaveilla tai joita olen vähän enemmän suunnitellut... Mutta, edessä on kokonainen vuosi. Mitä vain voi tapahtua, mieli muuttuu, yllätyksiä tulee... Jään seuraamaan tilannetta. Huikeaa uutta vuotta kaikille ja toivottavasti jokaiselle lukijalle tarjoutuu mahdollisuus reissata edes johonkin kotikaupunkinsa ulkopuolelle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

the sea is as near as we come to another world

It's a big old, bad old, tough old town, it's true // ...and so is this post

Elizabeth II + corgit + fish&chips + vesisade + pintti + mestarietsivä = Lontoo!